“Sota tale” = tot weerzien

“Sota tale” zo eindigt Lee Ann haar WhatsApp bericht. De Kapitein van Ritme bekijkt de laatst weken meerdere keren per dag de weervoorspelling om terug naar Nieuw-Zeeland te zeilen. De weersvoorspellingen veranderen om de haverklap. Jordy wil zijn gezin zo’n veilig en comfortabel mogelijk oversteek geven.
We hebben elkaar ontmoet en emotioneel gesteund. Lief en leed met elkaar gedeeld. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde, gedeelde smart is halve smart. Vele mooie momenten om met een glimlach aan terug te denken. Deze herinneringen kleuren ons levensverhaal. We missen jullie spontane bezoekjes, het gezellig samen eten en de verrijkende uitstappen. Daan zien groeien van baby naar ondernemende peuter. Ontroerend hoe Daan ons herkende. Deze fijne herinneringen zijn voor ons ontzettend waardevol en brengen troost voor het afscheid.
Dank je wel voor de het fijn samenzijn.
Ritme ”vaar wel’’

‘El Holandes Errente de Calafell’
Humberto van den Broek, deze naam zijn we al verschillende keren tegengekomen in blogs en artikels. Bij JM. Cousteau resort ligt zijn catamaran naast de Sunshine. Zijn 90-jarige moeder had graag Fiji gezien. Daarom hebben ze een catamaran gekocht en zijn van de Caraïben naar Fiji gezeild. Zijn moeder heeft nog 4 mooie jaren gehad en ligt in Savusavu gegraven.

We volgen het wedervaren van Ritme op de voet. Halfweg maken hoge golven hun tocht oncomfortabel. Op het einde hebben ze goede zeildagen. Na iets meer dan 9 dagen zijn ze veilig en wel in Opua gearriveerd. Fantastisch gedaan!

 

2 reacties op ““Sota tale” = tot weerzien

  1. Geplaatst door Sigrid Ruyssink op  

    Een van de geneugten van reizen zijn de vele ontmoetingen, met lokale bevolking, met medereizigers, soms vluchtig, soms langdurig.
    Soms kunnen daar zeer mooie vriendschappen uit voortkomen. Dat maakt het eens zo verrijkend.

  2. Geplaatst door Josette en Guido op  

    Hallo lieve vrienden ,
    Hou het veilig en geniet van alle ervaringen, landschappen, de mensen en de founa en flora van de oceaan.
    Altijd heel fijn om jullie vanuit ons kleine landje te kunnen volgen!
    Dikke knuffels,
    Guido en Josette

Geef een respons

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met eenmoeten ingevuld worden.